Марокански бадемки
30 Януари 2013
10901
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
От ядките отделете около 100 грама цели бадеми (или половинки орехи), а останалите смелете в кухненски робот - по на едро. В купа сложете белтъците, добавете захарта, канелата и ванилията и разбийте докато сместа стане бяла. Не е необходимо белтъците да се бият на сняг.
Добавете смлените ядки и разтопеното масло. С помощта на ръцете оформете топчета. Върху всяко топче притиснете цял бадем (половинка орехче).
Наредете сладките в покрита с намазнена хартия за печене тавичка. Печете във фурната на около 180-200 градуса, за 10-15 минути, като внимавате да не ги прегорите.
Готовите сладки може да поръсите с пудра захар или да поднесете както са.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари