3 кофички кисело мляко
3 яйца
брашно
1 к.л. сода бикарбонат
олио, масло
Разбиват се добре яйцата.
Прибавя се киселото мляко в което е разтворена содата.
Добавя се и брашно до получаване на гъста каша (доста по-гъста от палачинковото тесто).
Когато бъркате лъжицата трябва да оставя следа.
След като тестото е готово веднага се пече на така наречения при нас сач (кръгъл съд от глина) или ако нямате в незалепващ тиган.
Тигана или сача се намазват леко с олио преди печенето на всеки марудник.
Съда в който печем трябва да е добре нагрят.
Изсипва се с черпак тесто и се разстила равномерно на кръг по най-бързия начин.
Не трябва да е много тънко,за да стане марудника дебеличък и пухкав (около 1 см.).
След като се зачерви от долната страна се обръща с помощта на лопатка.
Пече се до зачервяване и на другата страна, изважда се и се намазва обилно с масло.
Сервират се топли намазани по желание с мед, сладко, шоколад или някаква солена плънка (сирене, кашкавал или смес по желание).