Марудници

вход през zajenata.bg
Марудници
admin
Добавена от: admin
3230
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Разбиват се добре яйцата.
Прибавя се киселото мляко в което е разтворена содата.
Добавя се и брашно до получаване на гъста каша (доста по-гъста от палачинковото тесто).
Когато бъркате лъжицата трябва да оставя следа.
След като тестото е готово веднага се пече на така наречения при нас сач (кръгъл съд от глина) или ако нямате в незалепващ тиган.
Тигана или сача се намазват леко с олио преди печенето на всеки марудник.
Съда в който печем трябва да е добре нагрят.
Изсипва се с черпак тесто и се разстила равномерно на кръг по най-бързия начин.
Не трябва да е много тънко,за да стане марудника дебеличък и пухкав (около 1 см.).
След като се зачерви от долната страна се обръща с помощта на лопатка.
Пече се до зачервяване и на другата страна, изважда се и се намазва обилно с масло.
Сервират се топли намазани по желание с мед, сладко, шоколад или някаква солена плънка (сирене, кашкавал или смес по желание).

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft