2 листа бутер тесто
4 кокосови ореха
3/4 чаша бяла захар
1/2 чаша нишесте
1/2 чаша кокосова вода
2/3 чаша кондензирано мляко
За плънката:
Отворете кокосовите орехи, отделете течността, изгребете месото на орехите и го оставете настрана. В тиган смесете кондензираното мляко и захарта, включете котлона на ниска степен и бъркайте продължително, докато захарта се разтопи. Прибавете ядката на орехите и оставете да ври 2 минути. Разтворете нишестето в кокосовата вода и налейте течността в тигана. Варете, докато сосът се сгъсти, след това изключете котлона. Оставете крема да изстине.
За пая:
Разстелете един лист от тестото в тавичка или форма за пай с диаметър приблизително 23 см. Разпределете отгоре плънката, след това покрийте с останалото тесто и запечатайте краищата с прищипване. С вилица надупчете горния пласт тесто навсякъде и изпечете в предварително загрята на 190C фурна за 50 минути, докато повърхността стане златисто-кафява. Поднесете пая горещ.