![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
80 гр. меко масло
1/2 чаша захар
1 яйце
1 1/2 чаши брашно
1 ч.л. бакпулвер
3 с.л. прясно мляко
1 консерва кондензирано мляко
около 227 гр. обикновено кисело мляко
250 гр. боровинки (или къпини)
За тестото:
В купа разбийте маслото със захарта и яйцето. Добавете брашното, смесено с бакпулвера, като го редувате с прясното мляко. Разбийте много добре до гладко тесто. Загрейте фурната на 180 ° С. Намазнете кръгла тавичка с диаметър 23-24 см. Прехвърлете тестото във формата и притиснете към дъното и стените, така че да оформите бордюр по стените. Изпечете кората за 10-тина минути.
За крема:
В дълбока купа смесете кондензираното мляко с киселото мляко. Разбийте много добре и оставете в хладилник за 30 минути.
Извадете изпечената кора от фурната и напълнете с боровинките, а след това - с млечния крем. Върнете във фурната за 20-25 минути, докато кремът се стегне и не залепва по пръстите. Извадете и оставете да изстине, преди да разрежете.