2 ябълки
2 круши
30 гр. филирани бадеми
100 гр. смлени бадеми
4 яйца
1 п. краве масло - 125 гр.
50 гр. царевично нишесте
4 капки екстрат от горчив бадем
1 ч.ч. захар
В купа се разбъркват нишестето и смлените бадеми.
В друг съд се слага маслото и започва да се бие с дървена шпатула или домакинска тел, докато поомекне. Към маслото се прибавя захарта и се бъркат няколко минути.
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци и жълтъците се прибавят към маслото със захарта, при непрекъснато бъркане. Прибавя се екстрактът от бадеми и сместа от нишесте и смлени бадеми и се бърка до получаването на хомогенно тесто. Белтъците се разбиват на твърд сняг и внимателно се добавят към тестото. Накрая се прибавят предварително обелените и нарязани на кубчета плодове и сместа отново се разбърква добре.
Така получената смес се изсипва в предварително намазнена форма за печене, като половината от филираните бадеми се слагат отдолу на формата, а другата половина - отгоре, върху тестото. Пече се 45 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
След като е готов, сладкишът се изважда от формата и по желание се гарнира с пудра захар или разбита сладка сметана.