Маслен сладкиш с ябълки и круши

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Маслен сладкиш с ябълки и круши
Маслен сладкиш с ябълки и круши
admin
Добавена от: admin
56516
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 ябълки
2 круши
30 гр. филирани бадеми
100 гр. смлени бадеми
4 яйца
1 п. краве масло - 125 гр.
50 гр. царевично нишесте
4 капки екстрат от горчив бадем
1 ч.ч. захар

В купа се разбъркват нишестето и смлените бадеми.
В друг съд се слага маслото и започва да се бие с дървена шпатула или домакинска тел, докато поомекне. Към маслото се прибавя захарта и се бъркат няколко минути.
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци и жълтъците се прибавят към маслото със захарта, при непрекъснато бъркане. Прибавя се екстрактът от бадеми и сместа от нишесте и смлени бадеми и се бърка до получаването на хомогенно тесто. Белтъците се разбиват на твърд сняг и внимателно се добавят към тестото. Накрая се прибавят предварително обелените и нарязани на кубчета плодове и сместа отново се разбърква добре.
Така получената смес се изсипва в предварително намазнена форма за печене, като половината от филираните бадеми се слагат отдолу на формата, а другата половина - отгоре, върху тестото. Пече се 45 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
След като е готов, сладкишът се изважда от формата и по желание се гарнира с пудра захар или разбита сладка сметана.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft