Маслена погача с плънка
21 Февруари 2014
37148
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Замесва се тесто от посочените продукти, като маята се захваща предварително в топлата вода. Тестото се оставя да почине и втаса. Щом се надигне, се размесва отново и се разточва на голяма кора. Кората се намазва с мас и се нарязва на широки ивици (около 7-8 см.). На всяка ивица се слага част от плънката и се завива на руло. Готовите рула се редят в намазнена тава и се заливат с останалата плънка.
Погачата се наръсва с лененото семе и щом втаса повторно, се пече в загрята фурна до зачервяване (на 180 градуса около 40 минути).
Погачата е много лесна, вкусна и мека.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари