За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Масленица със сирене - пухкав тутманик със сочна и богата плънка
Масленица със сирене - пухкав тутманик със сочна и богата плънка
17 Май 2016
33160
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кг брашно
1 кубче прясна мая
250 мл прясно мляко
200 мл топла вода
2 супени лъжици мазнина - мас или масло
1 супена лъжица сол
2 супени лъжици захар
Плънка:
300 гр. сирене
150 гр. заквасена сметана
1 яйце
200 гр. свинска мас
2 супени лъжици ленено семе
От продуктите се замесва меко тесто с втасалата предварително мая. Оставя се да почине и втаса. Щом втаса, се премесва и от тестото се разточва кора. Кората се маже с разтопената мас и се нарязва на широки ленти около 7-8 см. На всяка леснта се поставя от плънката и се навива на руло. Готовите рула се нареждат в намаслена тава и се намазват с останалата плънка. С ножица се рязват парчетата и след като тутманикът втаса повторно, се слага да се пече (предварително може да се поръси със ленено семе или сусам). Пече се на 180 градуса около 40 минути. Тутманикът по тази рецепта става много вкусен и мекичък.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари