Масленки БЕЗ масло, а се топят в устата! Навъртам 2 тави за 10 минути и после само слепвам със сладко:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Масленки БЕЗ масло, а се топят в устата! Навъртам 2 тави за 10 минути и после само слепвам със сладко:
Масленки БЕЗ масло, а се топят в устата! Навъртам 2 тави за 10 минути и после само слепвам със...
18986
Източник: За Жената
Масленки БЕЗ масло, а се топят в устата! Навъртам 2 тави за 10 минути и после само слепвам със сладко:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Бисквитки, които се месят за 10 минути, а след това остава само да ги изпечете и слепите две по две. По тази рецепта ще ги правите всеки ден - без масло, но много вкусни и се топят в устата! Ето какво ви трябва за апетитните Масленки без масло :

Масленки без масло

Продукти:

  • 2 яйца
  • 90 г пудра захар
  • 1 щипка сол
  • 8 г ванилова захар
  • 90 г олио
  • 5 г бакпулвер
  • 350 г брашно
  • 10 г какао + чаена лъжичка олио

За пълнеж:

  • шоколадов крем или сладко

За овалване/поръсване:

  • кокосово брашно

Приготвяне:

Яйцата се разбиват със захарта, ванилията и щипка сол.

Добавете олиото и смесете. Накрая добавете брашното, бакпулвера и замесете компактно тесто, което не лепне и лесно се оформя.

тесто на части

Снимка: YouTube

Разделете го на 3 части, като към едната добавете какао на прах и 1 чаена лъжичка олио, след което омесете, така че цялото тесто да покафенее равномерно.

кафяво тесто

Снимка: YouTube

От бялото тесто се разточва кора с дебелина 5 мм, върху хартия за печене или фолио, след което с формичка се правят кръгове и се подреждат в тава, застлана с хартия за печене. Повторете процедурата с кафявото тесто.

изрязване бисквитки

Снимка: YouTube

Печете ги в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути. Оставете ги да изстинат, след което ги слепете с избрания пълнеж по 3: горната и долната трябва да са бели, а в средата - тъмна бисквитка.

слепване бисктвити

Снимка: YouTube

За слепването използвайте разтопен шоколад/крем/сладко, след което ги намажете отвсякъде с разтопено светло сладко или разтворен мед, след което ги оваляйте в кокос.

кокосови масленки

Снимка: YouTube

масленки с кокос

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft