Маслинен хляб по тоскански
8 Март 2012
11827
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Брашното се пресява, в средата му се оформя кладенче, слагат се маята и зехтинът и се разбърква. След това се поръсва солта, наливат се около 500 мл хладка вода и се омесва, докато стане лепкаво тесто. Прибавят се нарязаните на четвъртинки маслини, омесва се и се оставя да втаса за около 60 минути. След това се размесва отново и се поръсва с брашно. Разточва се в правоъгълна форма. Тестото се разрязва на триъгълни парчета, които се дооформят като багети. Долната им част се набрашнява добре, за да не залепват, поставят в намазнена тава и престояват 10-15 минути. След това се слагат в предварително загрята до температура 200-220 С фурна и се пекат до златисто.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари