1 непълна ч.л. суха мая
1/2 ч.л. сол
4 с.л. бяло вино
4 с.л. зехтин
3 ч.ч. бяло брашно
2 шепи маслини
1 връзка пресен лук
1 с.л. морска сол
1 с.л. розмарин
В 200 мл леко затоплена вода се слагат маята, солта, виното и зехтина. Постепенно се добавя брашното. Замесва се меко тесто и се оставя на топло да втаса. Втасалото тесто се оформя с намазнени ръце на правоъгълник. Поръсва се с морската сол, наситнения лук и нарязаните на едро маслини. Завива се на руло, слага се в намазана с масло тавичка и се приплесква, за да добие овална форма с дебелина 1 см. На повърхността се правят с палец вдлъбнатини, намазва се с малко захтин, поръсва се с морска сол и скълцан розмарин, а може и с няколко маслини (във вдлъбнатините). Пече се на 250 С 15-20 минути. Проверява се с клечка за зъби.