Маслини в крема сирене с хрупкава коричка
17 Юли 2012
26345
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 буркан едри маслини ( най-големите, които може да намерите), пълнени с чушка или друга мека плънка
220 гр. крема сирене на стайна температура
фино натрошени сурови ядки (пекан/американски орех, орехи или бадеми)
Подсушете добре маслините с домакинска хартия. С нож отрежете малко количество от крема сиренето и го сложете на дланта си. Поставете една маслина върху сиренето и го обвийте около цялата маслинка, като го оформите с длани (все едно приготвяте трюфели). Когато цялата маслина е обвита, дооформете на малка кръгла топчица.
Готовите топчета оваляйте в натрошените ядки. Сложете така приготвените и облечени маслини в хладилник, така че крема сиренето да се стегне. Разрежете на половина, когато сте готови да сервирате.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари