Маслото в купа, захар и яйца добавям, за 5 минути се справям! Ябълковият пай е готов за 5 минути!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Маслото в купа, захар и яйца добавям, за 5 минути се справям! Ябълковият пай е готов за 5 минути!
Маслото в купа, захар и яйца добавям, за 5 минути се справям! Ябълковият пай е готов за 5 минути!
856
Маслото в купа, захар и яйца добавям, за 5 минути се справям! Ябълковият пай е готов за 5 минути!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес направих страхотен ябълков пай. Този пай има малко тесто, но много сочен пълнеж! Отгоре поръсих с хрупкави трохи.

Приготвя се много бързо, буквално за минути.

Продукти:

Форма 20х30 см.

  • Брашно ~ 330 гр.,
  • Захар 150 гр.,
  • Масло 150 гр.,
  • Яйце 3 бр.,
  • Ябълки ~ 4 бр. (~ 600 гр.),
  • Бакпулвер 2 ч.л.,
  • Ванилова захар 8 g,
  • Сол на вкус

Топинг:

  • Брашно 50 g,
  • Захар 50 g,
  • Масло 40 g

Пече се на 180° ~ 40 минути. Времето и температурата на печене зависят от характеристиките на фурната

Метод на готвене:

Първо ще приготвя трохите. Изсипете брашното, захарта в миксер и добавете маслото.

Бъркам 30 секунди. Прибирам мръвките в хладилника.

Сложете омекналото масло в купа, добавете захарта, ваниловата захар и щипка сол.

Разбийте с миксер около 3-4 минути, докато сместа посветли и увеличи обема си.

Добавете 3 яйца едно по едно, като разбивате още една минута след всяко.

Добавям предварително пресятото брашно и бакпулвера. Разбърквам и добавям останалото брашно, замесвам тесто.

За плънката вземам 4 големи ябълки, около 600гр.

Ябълките обелвам и нарязвам на ситно. Добавям ябълки към тестото. По желание можете да добавите канела.

Смесвам ябълките с тестото и слагам получената маса във формата.

С помощта на шпатула тестото се разпределя равномерно по повърхността на тавата.

Отгоре поръсете готовите трохи.

Слагам сладкиша да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна. Времето за печене е около 40 минути.

Баницата се получава сочна и ароматна, с мека топяща се плънка и хрупкава коричка!

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft