Направете каша от брашно, вода и малко сол. Постепенно добавяйки останалите продукти омесете тесто, но същевременно в зависимост от брашното поставете първо 350 мл вода. Ако е необходимо, добавете останалите 50 мл. Доомесете с олиото. Оставете тестото да втаса. Втасалото тесто разделете на две равни части, оформете топки, поставете ги в намазана с масло тава, покрийте и оставете отново да втасат.
След второто втасване намажете тестото с масло и с ръце разплескайте и оформете кръг. С пръсти оформете по краищата на питката венец, като топите ръцете си в сместа от брашно и вода, след това оформете вътре шарка (като на снимката), като отново топите пръстите си в сместа. Оставете отново да втаса около 10 минути. Отново с пръсти, потопени в сместа минете по вече оформените ръбове. Същото направете и с останалата част от тестото.
Печете хлебчетата в предварително загрята фурна на 220 градуса около 20 минути. Вече изпечени ги извадете, поставете на решетката да се охладят, покрити с кърпа.
Матнакаш - лесно арменско хлебче със сложно име
23 Юни 2015
15556
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари