Махнах само този продукт от менюто си и за 2 седмици корема ми изчезна, а по лицето ми не остана бръчка и пъпка

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Махнах само този продукт от менюто си и за 2 седмици корема ми изчезна, а по лицето ми не остана бръчка и пъпка
454118
Снимков материал: pixabay.com
Махнах само този продукт от менюто си и за 2 седмици корема ми изчезна, а по лицето ми не остана бръчка и пъпка

Това е най-бързата диета за плосък корем, която за разлика от други диети, има позитивно въздействие върху вашето здраве.

Попитайте всяка жена какво иска да промени в нейния външен вид и навярно ще получите един и същ отговор: корема. Но благодарение на кардиолога д-р Уилям Дейвис, сега не е нужно да спазвате строги диети.
Той твърди, че такива промени са възможни, ако се откажете само от един хранителен продукт, за който погрешно вярвате, че е полезен за вас – пшеницата.

В новата си книга “Пшеничен корем”, д-р Дейвис обяснява, че пшеницата, която в продължение на десетилетия се счита за основна съставка във всяко меню, е добра за сърцето и артериите, но с течение на времето, чрез агресивни, модерни методи е превърната в “супер въглехидрат”, който в нашия организъм се превръща в захар по-бързо от всеки друг хранителен продукт.

 

В резултат на това се наблюдават огромни скокове на инсулина.

По този начин захарите се превръщат в мазнини, които се натрупват най-често около корема.
Това означава, че пшеницата допринася за бързото напълняване, и то точно в областта на корема. Въпреки че този механизъм е ясен на голям брой хора, това, което е ново, е фактът, че от пшеницата остаряваме по-бързо. Д-р Дейвис обяснява принципа на това, което се случва.

Връзката на пшеницата с бръчките

Основната причина за преждевременно стареене се крие в процес, наречен гликация. Това се случва, когато нивото на кръвната захар се увеличи значително. Именно заради твърде многото захар в кръвта, молекулите на глюкозата се “закрепват” за протеин на колагена (същият протеин, който придава на кожата младежки и стегнат вид).

По този начин се създава съединение, известно като краен продукт на гликацията (AGE – advanced glycation end-product). Тези съединения са твърди, а заради тях и космите, които иначе са еластични, също стават твърди. По този начин се появяват бръчки.

Храната направена от пшеница, подчертава д-р Дейвис, повишава нивото на захар в кръвта повече от почти всяка друга храна, включително и бялата захар. Също така увеличава и присъствието на инсулин и AGE в организма.

Затова изключването на пшеницата от менюто може да има бързи и видими резултати.

Освен това, новите изследвания разкриват, че пшеницата би могла да влоши проблема с акнето, и че има същия ефект върху дерматита. Ако към всичко това добавим и факта, че от нея получаваме и килограми около корема, става ясно, че е добре да се откажем напълно от пшеницата.

Ето как да изхвърлите пшеницата от менюто си:

Разбира се, премахването на този всеобхватен продукт изисква подходящ план. Храните, приготвени от пшеница, включително сандвичи, бисквити и макаронени изделия, имат голямо предимство пред други храни – най-лесният начин за хапване – “на крак”.

Ако решите да избегнете пшеницата, ще е необходимо всеки ден да си носите храна на работа, по-често да пазарувате и да прекарате дълго време в кухнята, подготвяйки ястията си. Но всичко това може да е забавно.

Въпреки че първоначално ще забележите, че режимът ви е направил живота по-труден, избягването на пшеницата действително ще улесни живота ви. Най-доброто в тази диета е, че от самото начало изхвърляте пшеницата като най-лошия въглехидрат, и вече не трябва да се притеснявате за калориите.

В крайна сметка няма да чувствате нужда от вредни храни, а мазнините около корема и бръчките ще започнат да изчезват. А, ако искате да отслабнете по-бързо, ще трябва да се откажете и от ориз, картофи и царевица. Най-добре е да следвате следните няколко правила през следващите няколко седмици:

Основни насоки за меню без пшеница

Яжте тези храни толкова, колкото искате:
– Зеленчуци (освен картоф);
– Ядки и семена;
– Здравословни масла – захтин, авокадово, кокосово, сусамово, орехово;
– Яйца и месо;
– Сирене, най-добре пълномаслено;
– Всички сосове, които не съдържат захар – горчица, хрян, салца, майонеза, соев сос, лют сос;
– Ленено семе, авокадо, маслини, кокос, подправки, какао (без захар);

 

Яжте по-малки количества от тези храни:

Максимум 100 грама или 100 милилитра от тези храни на хранене, защото по-голямо количество от тях може да доведе до внезапни скокове на захарта в организма.

– Млечни продукти, освен сирене (млечните протеини могат да засилят секрецията на инсулин, но процеса на ферментация я намалява);

– Плодовете са най-добри, но внимавайте с тези, които съдържат много захар (банани, папая и ананас);

– Пресни плодови сокове;

– Киноа, просо, елда, овес, ориз (максимум по 50 грама на хранене);

– Боб, леща, грах, сладки картофи;

– Соеви продукти;

Изключете напълно тези хранителни продукти от менюто си:


– Продукти от пшеница;
– Нездравословни масла – хидрогенирани, полиненаситени;
– Храна без глутен. Такива храни са направени със скорбяла, от която захарта скача повече и от пшеницата;
– Сушени плодове;
– Пържена храна;
– Сладки закуски, богати на захар – шоколад, сладолед, енергийни барове;
– Подсладители, пълни с фруктоза. Между другото и мед;
– Кетчуп;

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft