За всички любители на тиквичките разкриваме тази бърза и лесна рецепта , която всеки може да приготви. Сигурно всяка домакиня някога е правила кюфтенца от тиквички или ги е нарязвала на тънки филийки и ги е пържила като чипс, приготвяла е "мусака" и пр...
Днес ви предлагаме да опитате тази много лесна, бърза и много по- здравословна рецепта за шницели от тиквички . Само настъргвате и печете на фурна! По желание може да добавите подправки по ваш вкус, както и наситнен чесън за по-голяма пикантност.
Можете да направите вкуса на тези тиквени шницели още по-интересен, ако добавите чушки, нарязани на тънки ивици. Регулирайте количеството и съставките според размера на вашата тава за печене. Ето какво ви трябва:
Мега вкусни шницели от тиквички
Продукти:
4 яйца
3 тиквички
3 картофа
3 супени лъжици олио
1/2 връзка копър
1/2 връзка магданоз
няколко стръка зелен лук на вкус
1 чаена лъжичка черен пипер на прах или на вкус
1 чаена лъжичка бакпулвер
сол на вкус
червен пипер на вкус
220 г брашно или според нуждите
Приготвяне:
Измийте добре тиквичките с вода, като ако са млади не е нужно да ги белите. Отстранете краищата, след което ги настържете на едро ренде. Посолете ги малко и ги оставете да се отцедят за 10 минути.
След това ги изстискайте с ръце и ги поставете в по-дълбока купа.
Направете същото и с картофите, като ги сложите във вода, за да не потъмнеят, а след това ги изплакнете и изцедите от излишната вода. Можете да пропуснете тази стъпка, просто ги настържете и ги изцедете точно като тиквичките.
Измийте и останалите зеленчуци и ги нарежете на ситно, след което ги добавете към тиквичките и картофите. В отделна купа разбийте яйцата с олиото, след това добавете подправките, брашното и бакпулвера. Разбийте добре до получаване на хомогенна смес без бучки.
Към полученото тесто добавете настърганите тиквички, картофи и други зеленчуци, след което разбъркайте, за да се разпределят равномерно съставките. Покрийте тавата с хартия за печене, след което изсипете сместа и я разпределете равномерно.
Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 40 минути, или регулирайте печенето според вашата фурна.
Преди края на печенето по желание поръсете отгоре настърган кашкавал и върнете да се запече. Оставете ястието да изстине малко, след което го нарежете на кубчета (шницели) и сервирайте.