За блата:
6 белтъка
6 супени лъжици захар
6 супени лъжици нарязани бадеми
3 супени лъжици брашно
Пълнеж:
6 жълтъка
120 грама захар
3 супени лъжици мед
250 грама масло
250 грама смлени бадеми
100 грама шоколад за готвене
2 супени лъжици ром
малко канела
За намазване на блата:
1 чаена лъжичка мед
малко хладка вода
Блат:
С миксер се разбиват белтъците на сняг. Добавя се постепенно захарта и се бие до гъста лъскава смес. Постепенно се прибавят брашното и бадемите, като са продължава с биенето на ръка. Блатът се пече при температура 180 градуса. Когато леко се охлади, се разрязва на две равни части, които се поръсват с мед, разтворен в топла вода.
Пълнеж:
С миксер се разбиват жълтъците и захарта. Слагат се на водна баня, добавя се медът и половината от маслото. Периодично се разбърква. Сместа се сваля от огъня, когато се сгъсти. Добавя се шоколадът за готвене. Отделно на пяна се разбива другата половина от маслото и към него се добавя жълтъчната смес. Накрая се добавят бадемите, канелата и ромът. Кремът се оставя да престои в хладилник.
След това сладкишът се подрежда както следва: блат-пълнеж-блат-пълнеж.
В пълнежа може да се добави и настъргана ябълка или стафиди, накиснати в ром.