![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
Ябълките се обелват, нарязват на половинки и се почистват от семената. След това се нарязват на филийки по дължината на плода, без да се прерязва края на ябълката. Заливат се със сок от лимон и малко захар (не е задължително) и се приготвя тестото.
Маслото и ваниловата захар се бият с миксер до пенеста структура. Добавя се медът (може и по-малко от половин чаша, зависи колко е сладък) и се разбива добре. След това се добавят жълтъците от яйцата (постоянно се разбива), след което солта и бакпулверът. След като продуктите хубаво се смесят, се добавя и брашното на два пъти, за да се получи хубава хомогенна смес. Всичко това се прави с миксер.
В отделна купа се разбиват белтъците на твърд сняг. На части се добавят в купата с тесто и се бърка с шпатула, за да се изравни сместа.
Форма за торта с обръч се покрива с хартия за печене. Сместа се излива върху хартията и хубаво се заглажда. Половинките от ябълките се разпределят отгоре, без да се притискат в сместа, и се поръсват с канела.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса около 35-40 минути.
Когато е готов, още топъл се маже отгоре с мед.
Колкото повече стои, толкова по по-вкусен става сладкишът.