Медена баклава с ядки и плодове

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Медена баклава с ядки и плодове
Медена баклава с ядки и плодове
admin
Добавена от: admin
11521
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пакет бутер тесто

2 ч. ч. сушени кайсии

1 ч. ч. стафиди

1 ч. ч. кафява захар

50 гр. масло

3 с. л. мед

1 яйце

0,5 ч. ч. цели орехови ядки
За сиропа:
1/2 ч. ч. вода
1/2 ч. ч. захар

Размразете бутер тестото на стайна температура и разрежете всеки лист на две части. Накиснете кайсиите и стафидите поотделно в топла вода. Сложете половината от единия лист тесто във формата, в която ще печете, поръсете половината от кайсиите отгоре, върху тях кафява захар (може и обикновена) на вкус. Поставете втори пласт тесто, следват стафидите и отново захар. По същия начин направете още един слой тесто, последван от сушени кайсии и захар, завършете с последната половина от тестото.

Смесете жълтъка с 1 с. л. вода и намажете баклавата, за да се получи гланц. Разрежете на ромбчета с остър нож, като режете додолу тестото, а само най-горния слой. В средата на всяко парче сложете по една ядка от орехите

Сложете баклавата във фурната за 10 минути при 200 градуса, след това полейте всяко ромбче с разтопено масло и върнете да се пече при 160 градуса в продължение на 30 минути. През това време направете сироп от 1/2 ч. ч. вода и 1/2 ч. ч. захар, сложете и меда за аромат. Готовата баклава разрежете отново по вече направените контури (разрежете само първите три слоя), полейте с медения сироп и оставете да изстива. Когато това стане, нарежете на парчета и поднесете.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft