Представям на вашето внимание една рецепта за невероятно вкусна и ароматна медена торта. Тази рецепта е лесна за изпълнение, не изисква разточване на тестото, а приготвянето отнема само половин час.
Рецепта: (чаша - 250 мл)
- Масло 150 гр. яйце 2 бр. Захар 200 гр. (1 супена лъжица) Брашно 320 гр. (2 супени лъжици)
- Сода 1 ч.л.
- Мед 2 с.л.
- Крем: Заквасена сметана 400 гр.
- Пудра захар - 2-3 с.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Да започнем с подготовката. Поставете 150 грама масло в тенджера, добавете 200 грама захар и 2 супени лъжици мед. Поставете на котлона и оставете да заври. Веднага щом се появят първите мехурчета, добавете 1 чаена лъжичка сода, разбъркайте добре и веднага отстранете от огъня.
Сместа ще започне активно да се пени - това е нормално. Нека изчакаме да изстине, ще придобие карамелен цвят. След това добавете две яйца едно по едно, като ги разбиете добре с миксер.
Сега добавете 320 грама пресято брашно в масата. Тестото е готово.
Вземете половината тесто и го разстелете върху стандартна тава, застлана с хартия за печене, като го заравнявате с шпатула или влажна ръка.
Поставете блата в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете 12-15 минути. Докато е топъл кексът се разделя на три части. Повторете същия процес с втората половина от тестото, за да получите общо 6 торти.
За крема смесете 600 грама заквасена сметана с 20% масленост с 2 супени лъжици пудра захар. Кремът е готов, не е необходимо разбиване.
Всяка торта намазваме с крем от двете страни и внимателно нагъваме една върху друга. Намазваме тортата и отстрани и отгоре. Смелете остатъците от тортата в блендер и ги поръсете върху тортата. Оставете тортата за накисване.
Тази рецепта за медена торта ще ви зарадва със своята простота и страхотен вкус. Лакомството се оказва нежно, подобно на мед и просто се топи в устата ви