Медена торта за 30 минути без разточване на блатове: рецепта, доказана през годините

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Медена торта за 30 минути без разточване на блатове: рецепта, доказана през годините
Медена торта за 30 минути без разточване на блатове: рецепта, доказана през годините
689
Медена торта за 30 минути без разточване на блатове: рецепта, доказана през годините
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Представям на вашето внимание една рецепта за невероятно вкусна и ароматна медена торта. Тази рецепта е лесна за изпълнение, не изисква разточване на тестото, а приготвянето отнема само половин час.

От това количество съставки се получават повече от 1,5 кг ароматно медено лакомство, идеално както за ежедневно пиене на чай, така и за празничната трапеза.

Рецепта: (чаша - 250 мл)

  • Масло 150 гр. яйце 2 бр. Захар 200 гр. (1 супена лъжица) Брашно 320 гр. (2 супени лъжици)
  • Сода 1 ч.л.
  • Мед 2 с.л.
  • Крем: Заквасена сметана 400 гр.
  • Пудра захар - 2-3 с.л.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Да започнем с подготовката. Поставете 150 грама масло в тенджера, добавете 200 грама захар и 2 супени лъжици мед. Поставете на котлона и оставете да заври. Веднага щом се появят първите мехурчета, добавете 1 чаена лъжичка сода, разбъркайте добре и веднага отстранете от огъня.

Сместа ще започне активно да се пени - това е нормално. Нека изчакаме да изстине, ще придобие карамелен цвят. След това добавете две яйца едно по едно, като ги разбиете добре с миксер.

Сега добавете 320 грама пресято брашно в масата. Тестото е готово.

Вземете половината тесто и го разстелете върху стандартна тава, застлана с хартия за печене, като го заравнявате с шпатула или влажна ръка.

Поставете блата в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете 12-15 минути. Докато е топъл кексът се разделя на три части. Повторете същия процес с втората половина от тестото, за да получите общо 6 торти.

За крема смесете 600 грама заквасена сметана с 20% масленост с 2 супени лъжици пудра захар. Кремът е готов, не е необходимо разбиване.

Всяка торта намазваме с крем от двете страни и внимателно нагъваме една върху друга. Намазваме тортата и отстрани и отгоре. Смелете остатъците от тортата в блендер и ги поръсете върху тортата. Оставете тортата за накисване.

Тази рецепта за медена торта ще ви зарадва със своята простота и страхотен вкус. Лакомството се оказва нежно, подобно на мед и просто се топи в устата ви

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft