Кой не обича медена торта? Тортата ще бъде голяма, за компания от седем до десет души, тъй като е предназначена за форма с диаметър 26 см. Ако намалите наполовина съставките, вземете по-малка форма, диаметър 20 см ще бъде достатъчен.
Съставките
Пшенично брашно 4 чаши по 250мл
мед 6 супени лъжици
Яйце 6 бр
захар 2 чаши по 250мл
кисело мляко или заквасена сметана 2 чаши по 250мл
сода 1 ч.л.
масло 150 g
оцет 1 супена лъжица
подготовка
Разтопете маслото на водна баня (може да бъде заменено с маргарин). След това добавете медът и 1 чаша захар. Разбъркайте добре.
Добавете яйцата и оцета в тестото, разбъркайте добре отново
Изсипете брашното и разбъркайте с миксер. На следващо място, изпечете блата.
Разбийте сметана с 1 чаша захар. Намажете питките с получения крем и намажете готовата торта. Ако искате да си спестите целия процес с печенето на блатове, винаги може да си вземете готови от магазина и процеса да сведете до минимум време.
Редакционен съвет. Опитайте се да добавите няколко супени лъжици мак в половината тесто. Когато сгъвате тортата, редувайте обикновени и макови блатове: по този начин получавате елегантна визия и актуализиран вкус на медена торта. Приятен апетит!