Медена торта с шоколад

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Медена торта с шоколад
Медена торта с шоколад
admin
Добавена от: admin
88325
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За блатовете:
150 г пудра захар
1 бр. яйце
50 г масло
2 с.л. мед
2 с.л. прясно мляко
400 г брашно
За крема:
150 г масло
150 г пудра захар
200 г прясно мляко
3 с.л. брашно
1 ванилия
За глазурата:
200 г шоколад
4 с.л. прясно мляко

Всички съставки за корите, без брашното, се разбъркват и се сипват в тенджера. Слагат се на силен огън да кипнат до пяна. Сместа се сваля от котлона и към нея се прибавя брашното. Разбърква се, но не бива да става много твърдо, а да се получи меко тесто. Полученото тесто се изсипва върху набрашнена повърхност и се омесва. Разделя се на 4 части и се разточват кори. Всичко трябва да стане много бързо, за да не се втвърди тестото.
Първата кора разстила в правоъгълна тава върху намаслена хартия за печене. Изпича се в загрята фурна на 180 C за около 10 минути, докато леко порозовее. Така се изпичат всичките кори.
Маслото за пълнежа се разбива със захарта. Млякото се разбърква с брашното и ванилията на котлона, докато стане на крем. Когато се охлади, се разбърква с маслената смес. С получения крем се намазва всяка от корите, като се разпределя хубаво по повърхността.
Шоколадът за глазурата се натрошава с млякото и се разтопява на водна баня. След като поизстине, сладкишът се залива с него и се нарязва на форми по избор. Вместо да се разтопява, шоколадът може да се настърже на едро ренде и тортата да се украси със стружките. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft