За блатовете:
150 г пудра захар
1 бр. яйце
50 г масло
2 с.л. мед
2 с.л. прясно мляко
400 г брашно
За крема:
150 г масло
150 г пудра захар
200 г прясно мляко
3 с.л. брашно
1 ванилия
За глазурата:
200 г шоколад
4 с.л. прясно мляко
Всички съставки за корите, без брашното, се разбъркват и се сипват в тенджера. Слагат се на силен огън да кипнат до пяна. Сместа се сваля от котлона и към нея се прибавя брашното. Разбърква се, но не бива да става много твърдо, а да се получи меко тесто. Полученото тесто се изсипва върху набрашнена повърхност и се омесва. Разделя се на 4 части и се разточват кори. Всичко трябва да стане много бързо, за да не се втвърди тестото.
Първата кора разстила в правоъгълна тава върху намаслена хартия за печене. Изпича се в загрята фурна на 180 C за около 10 минути, докато леко порозовее. Така се изпичат всичките кори.
Маслото за пълнежа се разбива със захарта. Млякото се разбърква с брашното и ванилията на котлона, докато стане на крем. Когато се охлади, се разбърква с маслената смес. С получения крем се намазва всяка от корите, като се разпределя хубаво по повърхността.
Шоколадът за глазурата се натрошава с млякото и се разтопява на водна баня. След като поизстине, сладкишът се залива с него и се нарязва на форми по избор. Вместо да се разтопява, шоколадът може да се настърже на едро ренде и тортата да се украси със стружките.