Ако чуя думата "торта", тогава си представям дълъг и труден процес на готвене, бъркотия в кухнята и куп чинии. Единственото изключение е бисквитената торта с кондензирано мляко . И за мен винаги беше невероятно как приятелката ми има време да приготвя медена торта всеки път като й гостувам. Понякога я предупреждавам само половин час!
Един ден от любопитството я попитах. Приятелката се усмихна и каза, че й е отнело не повече от половин час, за да приготви многопластовото лакомство . Бях шокирана, защото това е любимата ми торта и напълно разбирам, че отнема много повече време за готвене й. Побързах и взех рецепта за медена торта за 30 минути и сега нон-стоп си правя у нас.
Съставки
Яйце 2 бр.
Захар 100 g
Пчелен мед 100 g
Сол 1 щипка
Масло 75 g
Пшенично брашно 180 гр
Бакпулвер 10 g
Сметана 500 гр
Пудра захар 75 g
Ванилова захар 20 гр
Подготовка
Разбийте яйцата със захар и сол. Добавете разтопено масло и мед със стайна температура, разбийте до гладка смес.
Комбинирайте брашното и бакпулвера и ги добавете към яйчената смес. Разбъркайте до гладкост с миксер
Покрийте съд за печене с пергамент и разпределете тестото равномерно. Печете блата за около 10 минути във фурна, загрята до 180 ° С. Оставете го да се охлади
Междувременно нека приготвим крема. Комбинирайте заквасена сметана, ванилова захар и пудра захар.
Отрежете краищата на блата и го нарежете на 4 равни парчета. Оформете тортата, като редувате блат и сметана
Изсушете крайчетата, които сте отрязали във фурната и ги смелете на трохи. Поръсете тортата отгоре и отстрани. Ако е възможно, оставете медената торта в хладилник за 30 минути, за да се накисне добре блата
Бързата медена торта започна да мистава пръв помощник при гости. Прости съставки, минимални усилия и половин час време - перфектната комбинация за зает човек. И никой няма да предположи, че тортата е толкова бърза !