За около 20 сърчица:
2 белтъка
1/4 чаша мед
2 чаши смесени сурови ядки и семена (според вкуса – орехи, шам фъстък, бадеми, лешници, тиквено семе, слънчогледово семе, сусам и пр.)
Загрейте фурната на 180 градуса. В средна купа разбийте белтъците с меда. Натрошете на по-едро ядките и семената. Пресипете ги при белтъците и разбъркайте, докато се смесят добре. Покрийте тавичка за печене с пергаментова хартия или хартия за печене. Върху хартията поставете метална формичка-сърце и я напълнете до половината с белтъчната смес с ядките. С ръкапритиснете сместа добре във формичката и внимателно я вдигнете. Сместа трябва да запази формата на сърце. Повторете, докато изчерпате цялата смес. Запечете за 15-тина минути, докато сърчицата започнат да покафеняват леко по краищата. Не ги вадете от тавичката, докато не изстинат напълно, иначе рискувате да изгубят формата си.