Необходими продукти за тестото:
1 чаша (230 мл) мед
3 яйца
2 супени лъжици свинска мас
1 супена лъжица сода бикарбонат
брашно - колкото поеме
За крема:
1 л прясно мляко
10 супени лъжици брашно
10 супени лъжици захар
1 маргарин
150 гр. пудра захар
150 гр. счукани орехи
За глазурата:
шоколад, разтопен на водна баня
В съд за месене слагаме съставките за тестото и постепенно добавяме брашното, като месим до гладко тесто, което да не залепва за ръцете и хубаво да се оформя.
Тестото разделяме на 4 топки, като от всяка разточваме тънка правоъгълна кора около 27 см на 35 см. Всяка кора печем в тавичка, покрита с хартия за печене на 220 градуса, като фурната се намалява след първите няколко минути - корите се пекат бързо и трябва да внимавате да не загорят.
В по-голямата част от млякото сложете захарта и загрейте, а в другата част се разтваря брашното и се разбива с миксер, така че да няма бучки. Получената каша добавете постепенно към горещото мляко и сварете гъст крем, след което го оставете да изстине.
Разбийте маргарина с пудрата захар и смесете с охладения крем, а след това добавете смлените ядки и разбъркайте заедно.
Съединете сладкиша като редувате кора/крем/кора/крем, а най-отгоре завършете с крем. Отгоре залейте с шоколадова глазура. Маркирайте парчетата с нож върху глазурата, без да ги разрязвате.
Пастичките трябва да престоят 3-4 дни преди консумацията, за да могат корите да омекнат и съставките да разгърнат вкуса си.