![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
сол
¼ ч.ч. балсамов оцет
2 ч.л. мед
1 дафинов лист
2 пакета замразени равиоли
6 с.л. масло
1/3 ч.ч. пресни листа от салвия (градински чай)
1 ч.ч. едро смлени орехи
¾ ч.ч. пармезан
В голяма тенджера се пълни със солена вода да заври. Смесват се оцетът, медът и дафиновият лист в малък съд и се оставя да поври на средна до висока температура до получаване на сироп, за 4-5 минути. Покрива се, за да се запази топлината.
Добавят се равиолите към врящата вода и се готвят според етикета на опаковката.
Междувременно се разтопява маслото в голям тиган на средна температура и към него прибавят листата салвия и орехите, докато се опекат добре, към 3 минути. Увеличава се температурата и се налива още 1 чаша вода, за да заври. Трябва да изври половината за около 1-2 минути.
Отцеждат се равиолите, като се оставя към ½ ч.ч. вода от заврялата. Добавят се към тигана и се разбърква добре, като се добавя от водата, ако е необходимо. Махат се от котлона, прибавя се пармезанът и се поръсват със солта.
Разделят се равиолите на порции и се поръсват с балсамовия сироп, а може и с още мъничко пармезан.