Медени рогчета
22 Декември 2011
4022
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Маята се подхваща с хладка вода, щипка сол и щипка захар.
Оставя се да ферментира.
Водата се стопля и се прибавят захарта и медът.
Като стане сместа хладка, замесва се тесто заедно с шупналата мая.
Точи се кора, дебела 1 см.
Режат се квадратчета.
Прави се плънка от канела, карамфил, орехи, захар, слага, се в средата на квадратчетата, които се сгъват под ъгъл и им се придава форма на кифла.
Нареждат се върху тава, намазана с мазнина, и се оставят да ферментират, след което се пекат.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари