Страхотна, бърза и лесна торта с наситен медено-шоколадов вкус. Няма да споменаваме колко е сочна и апетитна, това си личи от снимките.
Медно-шоколадов десерт за 15 минути
Продукти:
1 литър прясно мляко
1 чаша (от 250 ml) нишесте
1,5 чаши захар (около 300 g)
5 супени лъжици какао на прах
50 g масло
3 супени лъжици мед
1 ванилова захар
около 30 броя бисквити, за предпочитане шоколадови
Приготвяне:
В голяма купа смесете захарта, какаото и ваниловата захар. Загрейте прясното мляко, докато стане хладко, след което го налейте малко по малко в гъстата смес. Бърка се непрекъснато, след което се слага на огъня да се вари до сгъстяване.
Докато кремът е горещ, добавете в него маслото и меда, след което разбъркайте, докато се разтопят и смесят.
В застлана с прозрачно фолио форма 30х10 см се изсипва горещата смес, а 3-4 лъжици се оставят настрана. В горещия крем се набождат бисквитите.
Намажете отгоре с останалата смес, след това наредете бисквити, колкото е необходимо, за да покриете сместа, покрийте с фолио и оставете в хладилник, най-добре за една нощ.
На следващия ден извадете тортата, обърнете я върху поднос за сервиране и украсете по желание.
Нарежете на парчета и се насладете на вкуса.