Медно-орехова торта

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Медно-орехова торта
Медно-орехова торта
admin
Добавена от: admin
23802
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

яйца - 4 броя
захар - 250 г
вода - 10 с.л. гореща
брашно - 200 г
бакпулвер - 10 г
орехи - 75 г смлени
прясно мляко - 300 г
краве масло - 125 г
захар - 350 г
какао - 1 с.л.
ванилия - 1 пакетче
нишесте - 4 с.л.
сметана - сладкарска за покриване отгоре 

Яйцата заедно със захарта се разбиват и към тях се прибавят 10 с.л. вода. Брашното, смесено с бакпулвера, се пресява и се прибавя към яйчената смес. Добавят се смлените орехи и сместа се разбърква добре.

Разпределя се на две или три равни части, от които ще се изпекат блатовете. В тортена форма, намазана с масло и поръсена с брашно, се поставя блата и се пече в умерена фурна. Като изтине се изважда и процедурата се повтаря и за другите блатове.

За да приготвите крема, кипнете прясното мляко и към него прибавете 250 г захар. Предварително размитите в 4 с.л. студена вода нишесте и какао се прибавят на тънка струя към млякото при непрекъснато бъркане. Така полученият крем се отнема от огъня и се разбърква с маслото и ванилията. Сирипът се приготвя от 5 с.л. карамелизирана захар и 1 ч.ч. вода.

В подходяща тава започнете да редите тортата, като поставите блат за основа, сиропирате го и го намажете с крема. Сложете отново блат и повторете процедурата. Върху последния сиропиран блат се намазва останалото количество крем, премесен внимателно с разбита сладкарска сметана и мед.

Тортата се украсява с половинки орехови ядки и счукани орехи отстрани. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft