Яйцата заедно със захарта се разбиват и към тях се прибавят 10 с.л. вода. Брашното, смесено с бакпулвера, се пресява и се прибавя към яйчената смес. Добавят се смлените орехи и сместа се разбърква добре.
Разпределя се на две или три равни части, от които ще се изпекат блатовете. В тортена форма, намазана с масло и поръсена с брашно, се поставя блата и се пече в умерена фурна. Като изтине се изважда и процедурата се повтаря и за другите блатове.
За да приготвите крема, кипнете прясното мляко и към него прибавете 250 г захар. Предварително размитите в 4 с.л. студена вода нишесте и какао се прибавят на тънка струя към млякото при непрекъснато бъркане. Така полученият крем се отнема от огъня и се разбърква с маслото и ванилията. Сирипът се приготвя от 5 с.л. карамелизирана захар и 1 ч.ч. вода.
В подходяща тава започнете да редите тортата, като поставите блат за основа, сиропирате го и го намажете с крема. Сложете отново блат и повторете процедурата. Върху последния сиропиран блат се намазва останалото количество крем, премесен внимателно с разбита сладкарска сметана и мед.
Тортата се украсява с половинки орехови ядки и счукани орехи отстрани.