1/3 чаша брашно
¾ чаша бяла захар
¾ чаша кафява захар
1 чаша намачкани банани
½ чаена чаша олио /по възможност кокосово/
2 яйца
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
1 чаена лъжичка сода за хляб
1 чаена лъжичка канела
½ чаена лъжичка сол
За частта с канелата:
½ чаша брашно
½ чаша кафява захар
4 супени лъжици масло
1 чаена лъжичка канела
Разбийте яйцата и мазнината. В отделна купа смесете брашното, солта, содата и канелата, след което съединете сухите и мокрите съставки. Добавете бананите, които предварително сте пасирали, захарта, ваниловата захар. Сложете тестото да се пече във форма за кекс, а след това го покрийте с канелените трохи (приготвени от смесените и стрити продукти, посочени в рецептата). Сложете сладкиша във фурната за още 5 минути, за да се запекат трохите, и извадете. Поднесете го охладен.