Мека и пухкава питчица с кашкавал- ще ви услади душицата и ще ви изпълни дома с невероятен аромат

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Мека и пухкава питчица с кашкавал- ще ви услади душицата и ще ви изпълни дома с невероятен аромат
Мека и пухкава питчица с кашкавал- ще ви услади душицата и ще ви изпълни дома с невероятен аромат
14137
Източник: http://lakomnik.bg/
Мека и пухкава питчица с кашкавал- ще ви услади душицата и ще ви изпълни дома с невероятен аромат
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пухкав хлебен венец с изкусителен пикантен пълнеж

 

Необходими продукти

За тестото:

1 чаена чаша ръжено брашно

4-41/2 чаени чаши бяла брашно

2 чаши царевично брашно

2 1/4 ч.л. мая

2 чаши мляко

1/2 чаша готварска сметана

3 с.л.

захар

1 ч.л. сол

2 яйца

1/2 чаша печени зелени люти чушки, наситнени

1/2 чаша ситно нарязан магданоз

 

За пълнежа:

5 чаши настърган кашкавал

1/3 ч.л. лют червен пипер

1/2 чаша ситно нарязан магданоз

1/2 ч.л. кимион

2 ч.л. царевично брашно

2 с.л. масло

 

Начин на приготвянe

Смесете млякото, сметаната и солта в тиган, загрят на умерен огън. Свалете, леко охладете, поставете маята и добавете при непрекъснато бъркане царевичното брашно до получаване на гладка смес. Добавете яйцата, чушките и магданоза и разбъркайте много добре. После непрекъснато добавяйте и другите брашна, като бъркате, за да не се получат бучки. Омесете добре с ръце до гладка смес и оставете да втаса, докато набъбне двойно.

Докато тестото се покачва подгответе пълнежа. Разделете кашкавала в две средни купички. В едната добавете пипера, царевичното брашно, кимиона и магданоза. Намаслете тава за печене и загрейте маслото в тиган.

На набрашнена повърхност разточете тестото докато стане дебело 2-3 пръста и го нарежете на парчета с големината на дланта ви. 2/3 от парчетата овялайте в масло и после в сместа с кашкавала и ги наредете в тавата във формата на цвете на кръгове. Най-външният кръг наредете с парчета без кашкавал. Оставете да втаса отново до удвояване на обема си и печете в загрята на 180 градуса фурна около 30-35 минути. Поръсете останалия кашкавал 5 минути преди да извадите питката от печката

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft