Мека като душа, лека като перце: За Великден ще изненадам децата с нея!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Мека като душа, лека като перце: За Великден ще изненадам децата с нея!
Мека като душа, лека като перце: За Великден ще изненадам децата с нея!
27078
Мека като душа, лека като перце: За Великден ще изненадам децата с нея!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти:

за глазурата
 
6 чаени чаши пудра захар
340 грама безсолно масло
щипка сол
10 грама ванилия
2 супени лъжици прясно мляко
 
за заека
 
2 изпечени блата (22 сантиметра диаметър)
200 грама подсладени кокосови стърготини
1 тубичка розов айсинг за декорация
2 черни желирани бонбона
2 бонбона маршмелоу
1 бял желиран бонбон, разрязан наполовина
1 розов желиран бонбон
1-2 черни желирани бонбони (тип спагети)
 
Начин на приготвяне:
 
Смесете захарта, маслото, млякото, солта, ванилията и разбийте до получаването на гладък крем. Разрежете първия блат на две части, между които намажете с глазурата и сложете в поднос.

От другия блат нарежете по-малки части, които да служат за крака, ушички, очички, глава и опашка.
Прикрепете ги с помощта на маслената смес към тялото, глазирайте от всички страни и поръсете обилно с кокосови стърготини. Прикрепете ушите с помощта на клечки за зъби, украсете с крем и розов айсинг. Сложете черните желирани бонбони за очички, маршмелоу бонбоните за муцунка, а розовия за носле на зайчето.
Разрязаният на две бонбон използвайте за лапичките. От черните желирани бонбони изрежете мустачки и украсете. Поръсете с останалите кокосови стърготини и охладете. Поднесете тортата, разрежете и с удоволствие хапнете.
Да ви е сладко!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft