Маята се захваща в част от топлото прясно мляко, като й се добавят щипка сол и щипка захар. През това време се пресява брашното, в средата му се оформя кладенче и вътре се слагат последователно всички продукти (без маргарина) плюс шупналата мая. Измесва се меко тесто, което след това се разделя на 2 части (за малки кифлички може да разделите на 3 части). Всяка част се разделя на 10 топки. Всяка топка се разточва на кора и се намазва с маргарин. Намазаните по този начин кори се редят една върху друга, така че да се получи купчинка от 10 кори (най-горната кора не се маже с маргарин/масло). Докато останалите 2 части тесто се оформят по същия начин, вече подредените тестени топки може да се поставят в хладилника.
От всяка купчинка от 10 кори се разточва една голяма кора, която се нарязва на 4 части, а всяка от четвъртините - на още 5 части. В широкия им край се слага по малко от плънката (мармалад или течен шоколад) и се навиват на рогчета/кифлички).
Рогчетата се мажат с разбит жълтък, а върху всяко се поставя малко парче маргарин и се оставят малко да втасат. Пекат се на 220 ° С около 15 минути или докато се зачервят. След като изстинат, се поръсват с пудра захар. Тестото е доста неутрално на вкус, така че спокойно може част от бутерките да направите и с плънка от сирене, като отгоре ги поръсите със сусам или кимион, за да ги различавате. Солените бутерки печете отделно от сладките,т.к. мармаладът при печене може да изтече.
Бутерките са меки, наподобяват кроасани.
Чудесен начин да започнете деня - горещи бутерки и чаша мляко за закуска :)
Меки бутерки
4 Април 2014
36810
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари