Топлата вода поставете в купичка, добавете маята и захарта. Леко разбъркайте и оставете да се активира маята. В друга купа сложете брашното и солта, пресяти заедно, и са бавно разбъркване добавете течността с маята. Разбърквайте, докато получите меко тесто. Измесете тестото на ръка, докато стане меко и да не залепва. Добавете още брашно, ако виждате, че лепи. Покрийте с кърпа и оставете на топло да удвои обема си - около 40 минути. Фурната загрейте на 230 градуса. Втасалото тесто поставете на набрашнена работна повърхност и с нож разделете на 8 парчета. От всяко парче оформете геврек (брецел). Подредете ги в тава за печене, покрита с хартия за печене, и всеки геврек намажете с предварително смесените топла вода и сода бикаробнат. Поръсете ги с морска сол.
Покрийте с кърпа и оставете да втасат още веднъж 10 минути на топло. След 10 минути сложете да се пекат в топлата фурна. Печете, докато получат златист цвят. Изпечените гевречета още топли намажете с разтопено масло.