Меки домашни гевречета

вход през zajenata.bg
Меки домашни гевречета
admin
Добавена от: admin
18503
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

340 гр. брашно, пресято
половин чаена лъжичка сол
1 супена лъжица захар
2 + 1/2 ч.л. суха мая
230 мл гореща вода

Покритие:

120 мл гореща вода
 1 чаена лъжичка сода бикарбонат
3 супени лъжици разтопено масло
морска сол за поръсване на гевречетата

Топлата вода поставете в купичка, добавете маята и захарта. Леко разбъркайте и оставете да се активира маята. В друга купа сложете брашното и солта, пресяти заедно, и са бавно разбъркване добавете течността с маята. Разбърквайте, докато получите меко тесто. Измесете тестото на ръка, докато стане меко и да не залепва. Добавете още брашно, ако виждате, че лепи. Покрийте с кърпа и оставете на топло да удвои обема си - около 40 минути. Фурната загрейте на 230 градуса. Втасалото тесто поставете на набрашнена работна повърхност и с нож разделете на 8 парчета. От всяко парче оформете геврек (брецел). Подредете ги в тава за печене, покрита с хартия за печене, и всеки геврек намажете с предварително смесените топла вода и сода бикаробнат. Поръсете ги с морска сол.


Покрийте с кърпа и оставете да втасат още веднъж 10 минути на топло. След 10 минути сложете да се пекат в топлата фурна. Печете, докато получат златист цвят. Изпечените гевречета още топли намажете с разтопено масло.


 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft