![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
В хладкото прясно мляко поставете захарта, маята, малко брашно и оставете няколко минути да втаса. В купа за месене сложете киселото мляко, олиото, солта и втасалата мая. Добавете постепенно брашното и омесено меко тесто, което да не лепи по ръцете. Оставете тестото хубаво да втаса. В купа за разбиване сложете съставките за плънката и разбийте с миксер.
Втасалото тесто разделете на две части. Вземете едната част и върху набрашнен плот разточете кора с дебелина около 0,5 см. Намажете я с плънката и нарежете на 12 триъгълника. След това ги навийте на кифлички. Повторете процедурата и с останалата част от тестото. Подредете кифличките в тава за печене, което предварително сте намазали с малко маргарин. Всяка кифличка намажете с белтък и оставете около половин час на топло. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до зачервяване.