Вкусни меки кифлички с вкус на шоколад , които са много лесни за оформяне и омесване. Излизат цяла тава пухкави шоколадови кроасанчета , които отвътре са кухи и меки като възглавнички. Вкусът на това тесто е първокласен, трябва да го използват във всички сладкарници!
Меки кифлички с течен шоколад
Продукти:
250 мл топло прясно мляко
1 яйце
2 ч.л.суха мая
50 г пудра захар
1/2 ч.л.сол
40 г какао
400 г брашно
70 г масло
150 г течен шоколад (Нутела или друг)
Приготвяне:
В дълбока купа за замесване на тесто се слагат 250 мл топло прясно мляко, което предварително е престояло поне 1 час на стайна температура. Добавете 1 яйце и веднага след него 2 чаени лъжички мая. Сложете 50 г пудра захар и разбъркайте.
Овкусете с половин чаена лъжичка сол, добавете 40 г какао и постепенно започнете да добавяте 400 г брашно, докато омесвате тестото. Можете да замесите тестото с електрически миксер, но ако нямате не е проблем, защото лесно се меси на ръка.
След омесването тестото се оставя да втаса 30 минути, покрива се със стреч фолио и се разточва на колкото се може по-тънък правоъгълник върху набрашнен плот. Разточеното тесто се намазва със 150 г Нутела или друг течен шоколад по избор.
Тестото се навива на стегнато руло и се нарязва на по-малки рула, които се подреждат в тава, застлана с хартия за печене, легнали. Оставете кифличките да втасат още 20 минути, докато фурната ви загрее до 180 градуса.
Рулцата се пекат 20 минути, но след изминалото време проверете дали са готови, в зависимост от фурната може да се наложи да се пекат още около 5-10 минути. По желание ги украсете с разтопен шоколад.