За Жената
Рецепти за готвене
Соленки
Меки охлювчета с още по-мека средичка - ще ги хапнете още топли-топли!
Меки охлювчета с още по-мека средичка - ще ги хапнете още топли-топли!
4 Юни 2016
31847
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1. Сложете маята в хладка вода с лъжица захар да втаса. След това в дълбок съд замесете меко тесто и го оставете да почине 1 час, докато втаса.
2. Тестото разделете на 4 топки и всяка топка разточете тънко. Разнесете от плънката по цялата кора, а след това навийте на руло. Намажете с жълтък и поръсете със сусам, след което нарежете на охлювчета с дебелина 1 см и ги подредете в тавичка, покрита с хартия за печене.
3. Печете на 200 градуса, докато се зачервят.
* За плънката:
Сварените картофи пасирайте с настърганата глава лук. Добавете 1 супена лъжица горчица и подправки по желание.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари