Смесете водата и маслото и оставете сместа да заври. Махнете от огъня и веднага (не се чака да изстине) изсипете врящата вода върху брашното, предварително пресято в дълбока купа. Бъркайте първо с лъжица, като загребвате по малко от брашното, а накрая доомесете на ръка. Не отнема много време - само минутка-две.
Докато тестото се охлажда, пригответе плънката.
Смесете изварата с 1 яйце, захарта, ваниловата захар и разтопеното масло.
Нарежете тестото на малки парченца. Разточете всяко парче на кора, а в средата сложете една супена лъжица от плънката.
Завийте тестото като плик, но без да застъпвате ръбовете.
Сега леко подвийте ъглите и притиснете с пръсти.
Не е необходимо плънката да се запечатва, т.к. изварата ще увеличи обема си във фурната. Вижте снимките.
Сложете сиренките върху хартия за печене и ги пъхнете в предварително загрята на 180-200 градуса фурна за 25 минути. Преди да ги пъхнете, може да намажете повърхността с жълтък или мляко.