Мекички като памук и пълни със сирене - разкошни домашни сиренки с вкусна заливка (Видео):

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Мекички като памук и пълни със сирене - разкошни домашни сиренки с вкусна заливка (Видео):
Мекички като памук и пълни със сирене - разкошни домашни сиренки с вкусна заливка (Видео):
22253
Източник: gotvach.bg
Мекички като памук и пълни със сирене - разкошни домашни сиренки с вкусна заливка (Видео):
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Представете си пухкава, дъхава погача, пълна със сиренце и току-що извадена от фурната... Звучи обезоръжаващо вкусно, нали? Ако досега сте имали резерви относно приготвянето на тестени вкусотии у дома, днес имаме за вас нещо специално - видео-рецепта за ароматна вита погача със сирене или вити сиренки , както предпочитате.

Както и да го наречете обаче, резултатът е неописуемо вкусно съчетание от пухкаво тесто с мая и зряло сиренце, достоен и за най-претенциозната трапеза. Ето как се правят тези лесни и вкусни вити сиренки :

Погача със сирене на охлювчета/Вити сиренки

Продукти:

5 ч.ч.брашно

1 с.л.сол

2 яйца

1 ч.ч.прясно мляко

150 гр.сирене

мазнина - смес от 3 с.л масло и 3 с.л. олио

Закваска:

20 гр.жива мая

1 ч.л.захар

1/2 ч.ч.вода

За заливката:

2 яйца

3 с.л.кисело мляко

3 с.л.сирене - натрошено

Приготвяне:

Най-напред започнете със закваската: разтворете натрошената мая и захарта в топлата (не гореща) вода, оставете за 10 минути да шупне. В купа пресейте брашното и добавете солта, разбъркайте и оформете кладенче. В него чукнете яйцата и прибавете шупналата мая. Започнете да бъркате, като наливате и топлото мляко, замесвайки меко тесто. Месете, докато стане гладко и мекичко.

Завийте тестото с чиста кърпа и оставете на топло да втаса за 1 час. Премесете втасалото тесто и разделете на 7 части, оформени на топки. Върху набрашнен плот разточете една топка на тънка кора, намажете с предварително смесените разтопено масло и олио и поръсете с натрошено сирене. Навийте кората на руло и навийте на охлюв, като единия край на рулото подпъхвате под охлювчето.

Притискате всяка от сиренките (охлювчето) с ръка, да стане като малка питка, и поставете в тава, постлана с хартия за печене. Така процедирате с всичките седем топчета, като ги редите в тавата. Оставете сиренките да втасат за 40 минути, като през това време си приготвите заливката.

Разбийте яйцата, прибавете киселото мляко и натрошеното сирене, бъркате, докато получите еднородна смес. Втасалите сиренки залейте със сместа равномерно и поставете тавата в предварително нагрятата на 200 градуса фурна. След като получат хубав загар отгоре, покрийте сиренките с алуминиево фолио и намалете градусите на 150 минути, допичате за още 10 минути. Извадете тавата и покрийте с чиста кърпа за 10 минути да се задушат. 

Приятен апетит!

Целия процес по приготвянето на погачата/сиренките може да видите във видеото към рецептата:

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft