Мекички кашкавалени кифлички със сирене и бекон

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Мекички кашкавалени кифлички със сирене и бекон
Мекички кашкавалени кифлички със сирене и бекон
admin
Добавена от: admin
17607
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

брашно - 180 гр.
маргарин - 100 гр.
крема сирене - 150 гр.
жълтък - 1 брой
твърд кашкавал - 100 гр.
сол
лют червен пипер - 1 щипка
бакпулвер - 1 ч.л.
бекон (варен и пушени)
свежо сирене (неосолено сирене)
сусам (за поръсване)

Маргаринът се смесва с крема сиренето.
Добавя се и жълтъкът, а след него - настърганият на едро ренде кашкавал.


Подправя се със сол, малко черен пипер, добавя се брашното, смесено с бакпулвера. Може да е необходимо малко повече брашно или малко по-малко - зависи от влагата в останалите продукти. 
Замесва се еластично, не много твърдо тесто, оформя се на топка, покрива се с фолио и се поставя в хладилник за 30 минути. 


Тестото се разточва на кръг с около 5-7 мм дебелина. Тестото е много нежно, най-добре е да го разточвате между два листа фолио. Нарежете кръга на триъгълници.


В широкия край на всеки триъгълник се слага малка част от тънко нарязания бекон и парче сирене.


Триъгълниците се навиват на рогчета. 
Мажат се с разбит с малко мляко и сол жълтък или само с малко мляко. Поръсват се със сусам и се пекат в предварително загрята на 160-180 градуса фурна за 15-20 минути, до златисто-кафяво. Оставят се да престоят във фурната още 5-10 минути, след което се поднасят, докато са още топли.
Кифличките са много нежни отвътре с тънка хрупкава коричка. 


 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft