около 200-250 гр бяло брашно (тип 400)
300 гр. картофено пюре
200 гр. сирене
2 яйца
10 гр. прясна мая
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка захар
200 мл гъсто кисело мляко
150 мл олио
сусам за поръсване
Разтворете маята в малко топла вода (около 100 мл), в която сте сложили 1 чаена лъжичка захар, и я оставете на топло да се надигне.
В друга купа сложете олиото, киселото мляко, сол, 1 яйце, 1 белтък, натрошеното сирене и пюрето от картофи. В тази смес добавете шупналата мая и разбъркайте добре с дървена лъжица.
Започнете постепенно да добавяте брашното при непрекъснато разбъркване. Тестото трябва да бъде много меко, да се точи, когато прекарате лъжица през него. Оставете да престои 2 часа.
С лъжица гребвайте от тестото и пускайте тестото в намаслена и леко набрашнена тава за печене. Внимавайте парчетата тесто да са на разстояние едно от друго.
Намажете с разбит жълтък и поръсете със сол и сусам. След това покрийте с кърпа и оставете да втасват още половин час.
Поставете тавата в незагрята фурна и едва тогава включете на 200 градуса. Печете питките, докато получат красива златисто-червена коричка.