Нарежете добре измитото пилешко филе на ивички и ги запържете в смес от масло и зехтин. Добавете ситно нарязаните чушки. Щом се позапържат, добавете малко чесън и царевицата (предварително добре отцедена). Овкусете с подбраните подправки и налейте малко вода, колкото да покрие месото и чушките. Щом леко се задушат, прибавете нарязаните тиквички, чили и сол на вкус, и запържете за още 5-10 минути.
В огнеупорен съд налейте малко олио и наредете слой от тортилите, слой задушени зеленчуци, ред настъргано сирене и повтаряйте, докато се изчерпат количествата, като завършите с ред тортили. които залейте с малко от отделения от зеленчуците сос и покрийте с настъргано сирене/кашкавал (за да не изсъхнат при печенето). Поставете съда в предварително загрята фурна на около 180-200 градуса и печете до готовност.