Мексиканска мусака

вход през zajenata.bg
Мексиканска мусака
admin
Добавена от: admin
34908
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 скилидки чесън

5 червени чушки

1 жълта чушка

1 зелена чушка

3 тиквички

зехтин

масло

1 консерва царевица

смес от мексикански подправки (или подправки на вкус - сол, черен пипер, лют пипер, риган, чубрица и пр.)

100-200 мл вода

500 гр. сирене или кашкавал

пакет големи тортили (питки)

чили на прах

500 гр пилешко филе

Нарежете добре измитото пилешко филе на ивички и ги запържете в смес от масло и зехтин. Добавете ситно нарязаните чушки. Щом се позапържат, добавете малко чесън и царевицата (предварително добре отцедена). Овкусете с подбраните подправки и налейте малко вода, колкото да покрие месото и чушките. Щом леко се задушат, прибавете нарязаните тиквички, чили и сол на вкус, и запържете за още 5-10 минути.

В огнеупорен съд налейте малко олио и наредете слой от тортилите, слой задушени зеленчуци, ред настъргано сирене и повтаряйте, докато се изчерпат количествата, като завършите с ред тортили. които залейте с малко от отделения от зеленчуците сос и покрийте с настъргано сирене/кашкавал (за да не изсъхнат при печенето). Поставете съда в предварително загрята фурна на около 180-200 градуса и печете до готовност.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft