За тортата:
1,5 чаени чаши брашно
1 чаена чаша захар
1/2 чаша какао
2 супени лъжици канела
1 супена лъжица сода бикарбонат
1/4 чаена лъжичка лют червен пипер или чили на прах
1/4 чаена лъжичка сол
1 чаша студена вода
1/4 чаша зехтин
1/4 чаша масло от рапица
1 супена лъжица оцет
1 супена лъжица екстракт от ванилия
Шоколадова глазура:
1 чаша пудра захар
1/2 чаша какао
6 супени лъжици вода
10 малки пресни ягоди/малини
Тази торта е идеална комбинация от шоколад и люто, а нейният вкус със сигурност ще ви изненада!
Загрейте фурната на 180C. Всички съставки за тортата разбъркайте добре, докато се получи хомогенна смес. Сместа прехвърлете в подходяща тавичка или форма, предварително намазнена и набрашнена, и изпечете за 25 до 30 минути. След като блатът се изпече, оставете го 10 минути в полуотворена фурна, а след това извадете да се охлади напълно.
Докато се охлажда блатът, се смесват първите три съставки за глазурата, а след това всяка ягода се потапя в сместа и се оставя настрана. Блатът се намазва с глазурата и отгоре се подреждат ягодите/малините. Тортата се оставя да престои половин час. По желание може да се добавят и други плодове.