Мексикански кюфтенца

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти
Основни ястия
Мексикански кюфтенца
13451
Снимков материал: pixabay.com
Мексикански кюфтенца

 

Това е една страхотна мексиканска рецепта за кефтенца , която не отнема много време за приготвяне. Рецептата е разделена на две части – приготвянето на кюфтенцата и на соса към тях.

Като едно типично мексиканско ястие, мексиканските кюфтенца се пикантни и са едно страхотно предложение на любителите на пикантните ястия .

 

Продукти:

За кюфтенцата:

2 резена бекон (смляни)

2 скилидки чесън (смлян)

2 големи яйца

1/2 чаша галета

1 и 1/2 ч.л. сол

1 и 1/2 кг. свинска кайма

2 ч.л. сушен риган или ситно нарязан пресен джоджен

1-2 ч.л. лютиви чушки на прах

 

За соса:

2 с.л. зехтин

1 средно голяма глава лук, нарязана на ситно

3 скилидки чесън (смлян)

1 до 3 парливи чушки от консерва (смляни)

700 гр. смляни домати от консерва

1 ч.л. сушен риган

1/2 чаша телешки или пилешки бульон

 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса по C. Сложете всички продукти за кюфтетата в голяма купа и ги разбъркайте, като използвате ръцете си. Не премесвайте сместа прекалено много или кюфтетата ще се приготвят доста по-бавно.

Използвайте мокрите си ръце или лъжица за сладолед за да оформите отделните кюфтенца, които трябва да бъдат с големината на сини сливи. Подредете оформените кюфтенца в тавичка. Печете във фурната за около 15 минути или докаро кюфтета станат готови.

Докато печете кюфтетата сложете зехтина в голям тиган и го сложете на котлон със средно висока температура. В него запъжете лука, докато омекне. Добавете чесъна и запържете за още една минута. След това добавете парливите чушки, доматите, ригана и бульона. Разбъркайте добре и добавете сол на вкус. Ако искате ястието ви да бъде по-пикантно добавете няколко лъжички от соса на парливите чушки от консервата, като го добавяте лъжичка по лъжичка и бъркате. Варете соса, докато кюфтетата ви станат готови.

Когато кюфтетата ви са готови, ги сложете в тигана със соса и ги покрийте добре с него. Ако соса ви се стори прекалено рядък, продължете с варенете за още няколко минути. Когато ястието е готово, можете да добавите гарнитура от ориз или тортили. Поръсете и малко магданоз за украса.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft