Нарежете бекона на кубчета и го сложете да се запържи в тиган без масло. Когато промени цвета си, извадете и поставете върху кухненска хартия да се попие излишната мазнина.
В същия тиган добавете една супена лъжица зехтин и сложете вътре лука, нарязан на дребни кубчета, гъбите - нарязани на филийки и ситно накълцаната скилидка чесън. Задушавайте около 5 минути при непрекъснато разбъркване.
Извадете запържената смес в отделна купа и оставете да се охлади. Добавете бекона, сиренето/изварата, магданоза, ригана и босилека, и подправете със сол и черен пипер. Хубаво разбъркайте.
Поставете едно парче пилешки гърди в голям найлонов плик и върху дървена дъска го начукайте с чук за месо, така че да се изтъни хубаво. Посолете всяка страна на месото и по желание добавете и малко черен пипер, а след това с лъжица разпределете приготвена плънка в средата на месото. Увийте месото като руло и закрепете с клечки за зъби.
Запържете рулата, като ги обръщате периодично, докато хубаво се зачервят от всички страни (около 10-тина минути).
Щом се изпържат, ги извадете от тигана и ги оставете в купа или чиния, която хубаво затворете с алуминиево фолио. Оставете рулата да престоят така увити около 5 минути, след което ги нарежете на филийки и ги поднесете топли.
Забележка: Гарнирайте с малко варени зеленечуци или ориз, или пък комбинирайте само със салата.
Мераклийски пилешки рулца
7 Март 2014
31488
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари