Мераклийски понички с жълтъци в 5 стъпки
13 Януари 2016
10475
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кубче мая
80 гр. масло/маргарин
3 супени лъжици захар
3 жълтъка
200 мл топло прясно мляко
800-900 гр. брашно (или колкото поеме)
пудра захар
1. Разтворете маята в топлото мляко и я оставете да шупне.
2. От брашното, маята и всички останали съставки омесете меко и еластично тесто, и го оставете да почине около 30 мин.
3. От втасалото тесто разточете кора и с чаша или формичка изрежете кръгове, които подредете върху чиста памучна кърпа и оставете да втасват около 10-15 мин.
4. Изпържете ги в горещо олио.
5. Още топли ги оваляйте обилно в пудра захар.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари