1 кг свински врат
1 с. л. брашно
20 г краве масло
1 ч. л. сушен копър
1 струйка зехтин
1 стрък праз лук
100-150 г сирене Дунавия
1 кг картофи
бял пипер и сол на вкус
1/4 ч. л. смлян джинджифил
1/2 ч. л. захар
1/2 ч. л. зърна кориандър
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. червен пипер
3-4 с. л. олио
1/2 в. ч. бяло вино
3-4 зърна бахар
2 глави лук
смляно къри
Картофите се сваряват, след което се намачкват в купа, докато са още топли.
Добавя се сиренето „Дунавия” и се поръсва със сол и сушен копър.
Лукът се нарязва наситно и се смесва с картофите. Пюрето се пасира, докато се получи еднородна консистенция. Сипва се зехтинът.
Върху пюрето се поставя кръгъл лист хартия и купата се поставя на котлон върху касерола с вряла вода.
Бахарът, виното, олиото, червеният пипер, чубрицата, кориандърът, захарта, джинджифилът, белият пипер и солта се смесват в дълбока купа.
Месото се отделя от кокала и се накисва в купата, след което заедно с маринатата и нарязания лук се прехвърля в плик за печене.
Пече се във фурна на 180 градуса около час и половина.
Маслото и брашното се запържват. Добавят се сосът от изпеченото месо и кърито и със сместа се поливат парчетата месо