Мераклийско свинско в плик

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Мераклийско свинско в плик
Мераклийско свинско в плик
admin
Добавена от: admin
26857
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг свински врат
1 с. л. брашно
20 г краве масло
1 ч. л. сушен копър
1 струйка зехтин
1 стрък праз лук
100-150 г сирене Дунавия 
1 кг картофи
бял пипер и сол на вкус
1/4 ч. л. смлян джинджифил
1/2 ч. л. захар
1/2 ч. л. зърна кориандър
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. червен пипер
3-4 с. л. олио
1/2 в. ч. бяло вино
3-4 зърна бахар
2 глави лук
смляно къри  

Картофите се сваряват, след което се намачкват в купа, докато са още топли.

Добавя се сиренето „Дунавия” и се поръсва със сол и сушен копър.

Лукът се нарязва наситно и се смесва с картофите. Пюрето се пасира, докато се получи еднородна консистенция. Сипва се зехтинът.

Върху пюрето се поставя кръгъл лист хартия и купата се поставя на котлон върху касерола с вряла вода.

Бахарът, виното, олиото, червеният пипер, чубрицата, кориандърът, захарта, джинджифилът, белият пипер и солта се смесват в дълбока купа.

Месото се отделя от кокала и се накисва в купата, след което заедно с маринатата и нарязания лук се прехвърля в плик за печене.

Пече се във фурна на 180 градуса около час и половина.

Маслото и брашното се запържват. Добавят се сосът от изпеченото месо и кърито и със сместа се поливат парчетата месо 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft