Има видове месо, които тези, които го приготвят, никога не биха купили от магазин.
Когато искате да купите съставки за ястие и имате нужда от месо , вероятно отивате до най-близкия магазин за хранителни стоки, за да го купите. Но месарите казват, че качеството на месото в магазините често е под стандартите на месарите.
„Основната разлика между месарницата и магазина за хранителни стоки е вниманието към детайлите, което месарят предоставя, като се започне с фокус върху качеството“, казва Майк Сапърщайн, съсобственик на Sunshine Provisions, компания за дистрибуция на храни в Южна Флорида.
Кайма
Смляното месо е по-евтино от другите видове месо и може да се използва за различни ястия, така че често се купува. „Бих избягвал да купувам продукти от мляно месо, особено телешко и пилешко. Повечето идват в магазина вече смлени от големи месопреработвателни предприятия, където рискът от заразяване е много по-голям. Този процес може да компрометира вкуса и качеството на месото. Месарите сами мелят месото и използват качествени разфасовки”, казаха месарите.
Прясна риба и морски дарове
Освен ако не пазарувате от магазин близо до морето, трябва да сте подозрителни към "свежестта" на морските дарове в магазина. „Моето основно правило е, ако не можете да стигнете с кола за 20 минути от плажа до този магазин, купувайте морски дарове от фризера“, казва експертът. Ако нямате магазин за риба наблизо, по-добре е да си купите замразени морски дарове, защото "повечето замразени морски дарове (както е посочено на етикета) се обработват и замразяват на борда, за да запазят свежестта."
Карантия
„В магазините те обикновено се замразяват или съхраняват дълго време, защото не се продават много и след това се местят от хладилник в хладилник, особено ако са на разпродажба“, казват експерти. Ако обаче я купите от месарите, карантията ще бъде свежа и съхранявана при подходящи условия .
Месо с кости
Парчетата месо, продавани с кости, са отлични за супи и различни яхнии, защото им придават специален вкус. Въпреки това месото с кости, което се предлага в кутии за месо в магазините за хранителни стоки, „се разваля по-бързо от продуктите без кости, в зависимост от възрастта на месото и начина, по който се съхранява“, казва месарят. Наличието на кост влияе върху рН на месото, което може да доведе до "мирис, лигава текстура и понякога обезцветяване", отбелязва той. „Киселата миризма често идва от производството на органични киселини от бактерии, докато те разграждат протеините и мазнините в месото.