Няма по-вкусна от домашно приготвената баница . А днес ви предлагаме да забравите малко купешките кори и да се насладите на истинския вкус на месена баница .
Месена баница без кори
Продукти:
250 мл вода
7 г суха мая
1 щипка сода
1/2 ч.л. сол
1 с.л. кисело мляко
1 с.л. оцет
500 гр. брашно
За плънката:
300 гр. сирене
3 яйца
30 гр. масло
Приготвяне:
Пресейте брашното и оформете кладенче. Вътре добавете солта, содата, угасена в оцета, маята, киселото мляко и леко топлата вода. Замесете меко тесто, като постепенно добавяте брашно от стените на кладенчето.
Оставете тестото да почине 20 минути, покрито с кърпа.
През това време пригответе плънката, като натрошите сиренето и го объркате с яйцата.
Разделете тестото на 5 равни части. Вземете едната част и я разточете по възможност на по-тънко. Наръсете с плънката и тук-там нахвърляйте отгоре парченца масло. Завийте кората на руло, леко го усучете и увийте в намазнена тава като охлювче.
Процедирате така и с останалите топки тесто, докато напълните тавата.
Оставете баницата да почине 10 минути.
Намажете я леко с олио и я изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване. След като баницата е готова, отгоре я намажете с краве масло.
Да ви е сладко!