
Пресейте брашното в голяма купа (на 1 кг брашно са нужни около 400 мл вода). Посолете и направете кладенче. Счупете яйцето вътре. С постепенно добавяне на хладка вода замесете гладко тесто, подобно на баничното. Оформете го на топка и го оставете 15 минути в покой. Разточете тестото на много тънка кръгла кора (колкото по-тънка, толкова по-добре).
Нарежете лука.
Добавете го към мляното месо, прибавете подправки на вкус - копър, сол, черен пипер.
Разпределете плънката от мляно месо върху кръга тесто.
От единия край леко започнете да навивате тестото, докато оформите руло.
Получава се нещо като дълга наденичка :)
Завийте рулото на спирала в предварително намазнена тава. Отгоре направете няколко разреза, като започнете от външния край на спиралата. Пъхнете в предварително загрята фурна на 180-200 градуса. Преди печене може да намажете тестото леко с масло и да поръсите с малко вода, а първите 15 минути може да покриете с фолио или капак, за да не стане твърда коричката. Пече се до зачервяване.