Месно руло по сицилиански
5 Август 2013
18998
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
750 г телешка кайма
250 г свинска кайма
1 чаена чаша гъби от консерва
100 г пушен бекон, нарязан на кубчета
1 глава лук, нарязан и задушен в малко масло
2 яйца
сол
черен пипер
галета
белтъкът на 1 яйце
Каймата се омесва с гъбите, лука, бекона и яйцата и се овкусява със сол и пипер. Оставя се да престои 8-12 часа в хладилника. От каймата се оформя дълго руло (подобно на франзела), овалва се в галета, разбития белтък и пак в галета. Пече се в намазана с малко масло или олио тава.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари